Blog en Nieuws

Infosessie: Privacy en Cybersecurit

Infosessie: Privacy en Cybersecurity tijdens Open Coffee NOP


Het altijd verbonden zijn, brengt risico's met zich mee. Veel bedrijven wimpelen de gevaren af met de melding dat ze toch niet interessant genoeg zijn om ten prooi te vallen aan cybercrime. De realiteit is toch anders. Zo gebeurt bijvoorbeeld 95% van het visacard misbruik bij kleinere webshops. Criminelen zijn dol op het versturen van malware via advertenties. Er zijn duizenden slachtoffers van skimming of phishing. De voorbeelden zijn legio.

Zorgelijk is dat de bescherming die wordt ingebouwd - waaronder het gebruik van een wachtwoord ondermijnd wordt door onzorgvuldig gekozen wachtwoorden. 40% van de wachtwoorden staan op de top 100 van wachtwoorden! Bewuste medewerkers die doordachte wachtwoorden kiezen, in staat zijn phishing mails te herkennen, en gebruik maken van veilige filesharing tools maken de onderneming een stuk minder kwetsbaar als het om cybercrime gaat.

Bewuste medewerkers, betrouwbare filesharing tools en een goed beveiligde infrastructuur zijn met de aangescherpte privacywetgeving een absolute noodzaak. Tijdens de Open Coffee NOP op dinsdag 1 december 2015 gaan wij uitgebreid in op deze uitdaging. U bent van harte welkom.

<< Terug naar het overzicht